Bestyrelsen 2018

Foreningens bestyrelse vælges på den årlige generalforsamling. Bestyrelsen mødes hver 7 uge.

Bestyrelsen er således sammensat:

Annesofie Becker
Medlem af bestyrelsen siden 1998
Antropolog, udstillingskurator. Større tværæstetiske udstillingsarbejder blandt andet Museum Europa/Wunderkammer des Abendlandes (Nationalmuseet/Kunst- und Ausstellungshalle, Bonn), Øvelse gør mester – en udstilling om Kaare Klint (Danmarks Designmuseum). Becker har arbejdet som sekretariatschef for Øresundsbiennalen Kulturbro 2000, som ekstern lektor i museologi ved Københavns Universitet, samt projektledet udviklingen af Ilulissat World Heritage Icefjord Station i Grønland, oprindelig med Peter Zumthor som arkitekt. Medlem af bestyrelsen i Fotografisk Center, Museet for Dansk Bladtegning på Det Kongelige Bibliotek, Center for Levende Menneskerettigheder, Grosserer L.F. Foghts Fond samt præsidiet for Historiske Huse.

Jacob Bloch
Medlem af bestyrelsen siden 2016
Autodidakt grafisk designer og fotograf. Ansat som marketingchef hos Ferlov A/S fra 1990-2000. Selvstændig siden 2000 med speciale indenfor produkt- og reklamefoto. Blandt kunder kan nævnes Københavns Ejendomme, Kildeskovshallen, Gentofte Sportspark, Charlottehaven, HM Dronning Margrethe i samarbejde med Susanne Heering’s Balletskole, TV2 Sport, Gisselfeld Kloster, Holmegaard Gods, KB Hallen.

Lars Eskesen
Medlem af bestyrelsen siden 2010
Tidligere medlem af bestyrelsen for Danmarks Sparekasseforening, Pengeinstitutternes Betalingssystemer, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Den Europæiske Bankforening. Har skrevet en række bøger og artikler om finansielle forhold. Siden 1998 aktiv i en række bestyrelser og kapital- og venturefonde. Næstformand for ARKEN, Museum for Moderne Kunst og medlem af Stiftelsen for Sorø Akademi samt af Nationalbankens Jubilæumsfond.

Charlotte Thomsen Felding
Medlem af bestyrelsen siden 2018
Uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole (1984). Har arbejdet i New York og siden 1992 haft egen tegnestue i København med særligt fokus på restaurering, udvikling og vedligeholdelse af museer og kirker samt ombygninger af enfamiliehuse, boliger og kontorer. Siden 2005 har Felding været fast arkitekt for Thorvaldsens Museum i København og siden 2013 ekstern lektor på Kunstakademiets Arkitektskole på afdelingen for restaurering og transformation.

Knud Erik Hansen
Medlem af bestyrelsen siden 2018
Uddannet cand.polyt. et art. (civilingeniør og kultursociologi) med byplanlægning som hovedretning. Hansen har i en årrække arbejdet som seniorforsker ved SBi (nu Aalborg Universitet med fokus på by- og boligudvikling. Tidligere medlem af Borgerrepræsentationen (1978-1985), Hovedstadsrådet (1978-1985), Valby Bydelsråd (1996-2000) og Folketinget (1999-2001).

Heidi Svenningsen Kajita
Medlem af bestyrelsen siden 2018
Uddannet arkitekt fra University of East London (2001) og Ph.D. fra KADK (2016). Kajita praktiserer som designer, underviser og forsker i krydsfeltet mellem spatial og etnografisk praksis og har udstillet, forelæst og publiceret arbejde internationalt. Hun er medstifter af Bureaus og er i dag ansat som studielektor ved KADK. Medlem af Kunstnersamfundet, KVINFO Women’s Praxis Collective samt Lokale.

Jakob Lange
Formand og medlem af bestyrelsen siden 2010
Formand siden 2013. Kandidat i samfundsfag. Var i 43 år studievejleder og studiechef på Københavns Universitet. Brevkasseredaktør og klummeskriver på Politiken i mere end 20 år. Tidligere formand for bestyrelsen for Husets Teater og for Kanonhallen. Medlem af Borgerrepræsentationen (SF) i årene 1974-78 og formand for Regeringens Ungdomsboligråd fra 1994-2002.

Johan Adam Linneballe
Medlem af bestyrelsen siden 2010
Uddannet arkitekt MAA og designer Dd. Stifter, ejer og administrerende direktør i Scandinavian Branding A/S. Formand for Designmuseets Venner, medlem af Akademiet for de Skønne Kunster, Designmuseum Danmarks bestyrelse samt Frederiksberg Facadeudvalg. Tidligere medlem af Akademirådet. Udnævnt ambassadør for IFI, International Federation of Interior Designers 2017-19.

Ida Præstegaard
Næstformand & medlem af bestyrelsen siden 2001
Uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1986. Har praktiseret som arkitekt i New York og København og arbejdet i belysningsbrancen, blandt andet som redaktør af magasinet NYT hos Louis Poulsen. Præstegaard har desuden udgivet bogen Sans for Lys (2011) på Gyldendal. Nu ansat hos Petersen Tegl med ansvar for blandt andet teglværkets magasin om arkitektur og tegl.

Suppleanter:

Jenny Bendix Becker
Suppleant og medlem af bestyrelsen siden 2018
Uddannet i nordisk sprog og litteratur samt retorik fra Københavns Universitet. Har tidligere arbejdet en lang årrække på Forlaget Vandkunsten. Nu ansat på netavisen Altinget.

Kai Mølgaard
Suppleant og medlem af bestyrelsen siden 2010
Har arbejdet som snedker og arkitekt. Mangeårig altmuligmand i Dansk Bygningsarv.